16:25 - Başkanı Sevindi, Başarılı Gençlerle Bir Araya Geldi
16:25 - Başkanı Sevindi, Başarılı Gençlerle Bir Araya Geldi
16:20 - Başkan Yeşilgöz “2025 Yılı Bütçesine Yönelik Taleplerimizi Yineleyeceğiz”
16:20 - Başkan Yeşilgöz “2025 Yılı Bütçesine Yönelik Taleplerimizi Yineleyeceğiz”
16:07 - Amasyada Tır Kazası 1 Yaralı
16:06 - Amasyada Tır Kazası 1 Yaralı
16:00 - Kış Lastiği Zorunluluğu 1 Aralık’ta Başlıyor
16:00 - Kış Lastiği Zorunluluğu 1 Aralık’ta Başlıyor
15:55 - Amasya’da Sağlık ve Eğitimdeki Yatırımlar Vali Bakan’a Sunuldu
15:55 - Amasya’da Sağlık ve Eğitimdeki Yatırımlar Vali Bakan’a Sunuldu
Suluova Meslek Yüksek Okul(MYO) Gıda İşleme Bölüm öğrencileri, ARGE çalışmaları kapsamında gıda sektöründe yer alması amacıyla tamamen doğal sucuk, peynir ve reçel üretimi gerçekleştirdi.
Gıda Teknolojisi Programının Et Teknolojisi Dersi ile Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programının Et ve Ürünleri Analizi Dersi kapsamında öğrenciler aldıkları eğitimler sonucunda piyasada olmayan 30 kadar farklı türde sucuk yaptılar. MYO Öğrencileri sucuk ’un yanı sıra ayrıca reçel ve peynir üretimi ile simit ve de kek üretimi yaptılar.
Yapılan üretim çalışmalarının amacı hakkında açıklamalarda bulunan Gıda İşleme Bölüm Öğretim Görevlisi Fadime Seyrekoğlu, bölüm öğrencilerinin mezun olduktan sonra sektörde teoriğin yanında pratik uygulamayı da öğrenmek suretiyle rakiplerinden farklı bilgi ve beceri sahibi olabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.
Seyrekoğlu; bu bilgi ve beceri donanımına sahip öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında başarılı olduklarını, Firmaların ise gıda teknikeri ihtiyaçlarını Yüksek Okul ile iletişime geçerek donanımlı öğrenci talep ettiklerini, bu durumun da yürüttükleri çalışmaların başarıya ulaşmış olması bakımında çok önemli olduğunu kaydetti.
Başarılı çalışmaları dolayısıyla öğrencileri tebrik eden Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Murat Karavin ise “bu çalışma kapsamında öğrencilerimize farklı bakış açısıyla piyasaya yeni ürünler kazandırılmasını hedeflemekteyiz. Bunun içinde daha önceki yaşantımızda kullandığımız geleneksel yöntemleri günümüz şartlarında ve sağlığı ön plana alan tamamen doğal maddelerden oluşan yeni ürünler geliştirmelerini teşvik etmek amacındayız. Öğrencilerimizi bu gibi çalışmalarla destekliyoruz. Öğrencilerimizin burada ürettikleri çok sayıda yeni ürünlerden birkaçının sektörde yer bulacağına da inanıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimiz öğretim görevlilerimiz nezaretinde pilot çalışmaları yürütüyor” dedi.
Karavin, Öğrencilerin becerileriyle imal ettikleri bu doğal ve sağlıklı ürün çeşitlerini tüketiciye farklı tat anlamında sunulabilmesini arzu ettiklerini, bunun için de ilgili kurum ve kuruluşların bu öğrencileri dikkate alıp iş birliği içinde sektöre yeni ürün arzlarının yapılabileceğini söyledi.
Öğrenciler tarafından imal edilen ürünler MYO salon ve yemekhanesinde sergilenerek tüketicinin beğenisine sunuldu. Daha sonra ise Dr. Öğretim Görevlisi Murat Karavin, MYO öğretim görevlileri ile öğrenciler imal edilen ürünlerden oluşan yiyeceklerle kahvaltı yaptılar.